80-годишна е загиналата при тежката катастрофа в Божурище. Сигналът за инцидента, който стана в центъра на града, е подаден малко след 11 часа, съобщиха за Glas.bg от МВР.

Шофьорката се е движила с висока скорост. По неясни засега причини не е успяла да вземе завой и колата е полетяла в реката. Жената е загинала намясто. Спътницата й, която също е на 80 години, е приета в "Пирогов" - за съжаление, с опасност за живота.

Първоначално се смяташе, че жената се е сблъскала с друг автомобил, но най-вероятно е самокатастрофирала, минала е през банкета и е паднала в реката. Според специалистите причините за инцидента могат да бъдат няколко - шофьорката на автомобила е карала с твърде висока скорост - 60 - 70 км, което е твърде много за такава тясна улица. Предстои да се докаже дали има налице неправилно управление, възможно е и жената да е получила инфаркт...  "Може да се е изплашила и вместо спирачка, да е натиснала газта", смята Мирослав Ангелов, прокурор от Софийската окръжна прокуратура.

На мястото е имало и възрастен човек - шофьор, който карал спокойно и колата на двете жени щяла да го отнесе, разбра Glas.bg... Човекът обаче реагирал навреме. Той е единственият очевидец на трагедията, освен спътницата, която е с кръвоизлив и още не може да даде показания.

На място е извършен оглед. Разследването за причините за тежкия пътен инцидент продължава. Назначена е съдебна-медицинска експертиза.

Очаквайте подробности!

Снимка: Нова тв

Тежка катастрофа - жена загина край София