Това, че хората са объркани, трябва да лежи на съвестта на д-р Маджаров и хората от щаба, които не подаваха адекватна информация. Има един принцип, че и 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, ако то е глупост, си остава глупост. Това заяви в предаването "120" минути по БТВ инфекционостът доц. Атанас Мангъров.

Припомняме, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров преди дни каза, че на съвестта на доц. Мангъров трябва да лежи това, че голяма част от обществото е объркано.

Мангъров  уточни, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни. В болницата нося маска понякога – когато преценя, че има нужда. Основното предпазно средство е, че си мия ръцете, посочи инфекционистът, като поясни, че е прегледал над 50 болни от коронавирус.

Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш, посочи доц. Атанас Мангъров.

Всеки ден влизам в COVID зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи тази агония, каза още доц. Мангъров.

Доц. Мангъров отново: Маските не помагат! Това е една утопия...

Мангъров обяви: 25% заразени, наближаваме стадния имунитет!