В края на седмицата полицаят Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“ е уволнен дисциплинарно, научи Glas.bg. Иванов стана известен с това, че е дясната ръка на  нашумелия от разследване на Нова телевизия ловешки полицай- Данчо Катаджията. След серия от репортажи стана ясно, че Йордан Петков е в близки отношения с колегата си Иван Иванов. Двамата участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит. Иван Иванов също разполага с няколко имота, които не са на негово име. По непотвърдена информация се занимавал с контрабанда на цигари.

Уволнението на Иванов е заради заплахи към един от участниците в разследването на Нова-Николай Панайотов. За случката разказа потърпевшият през февруари. „Аз си карам  абсолютно всеки ден. Вчера се качих в колата си и при тръгване започна да издава странен шум. Закарах я на сервиз и там установиха, че и четирите гуми са отвити”, обясни Панайотов.

 Мъжът подал жалба веднага, след като автомонтьорите установили, че болтовете са развити. А по-късно получил телефонно обаждане от един от показаните в разследването служители на реда - Иван Иванов. „Той ми сложи етикет, че съм престъпник. Каза ми, че не ме иска за съсед и няма да просъществувам, ако си купя вила до неговата”, каза още Николай Панайотов.

След този разговор и подадената жалба, започна проверка. Тя установи, че поведението на Иванов се отразява негативно върху авторитета на МВР и уронва престижа на службата, която представлява.

 Интересен е факта, че самия Йордан Петков все  още не е отстранен от длъжност официално със заповед на министъра на МВР. От 21 февруари Данчо Катаджията  е под домашен арест, след като Окръжен съд - Ловеч измени определението на Районен съд пускайки го от ареста. От няколко серии на Разследване и репортажи стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления.

Показан бе и високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай.