Тежкият инцидент между влак и "Опел" вчера сутринта изпрати трима души в болница. 30-годишен мъж от колата, който пътувал на предната седалка, е със сериозни наранявания и опасност за живота. А причината за инцидента се оказаха неадекватните действия на 60-годишния пиян кантонер, който не е спуснал ръчните бариери.

От железопътната компания определиха инцидента като изключително неприятен и тежък. Обясниха, че пазачът на прелеза е дългогодишен техен служител и досега не е имал нарушения. Застъпил е на смяна в 19 ч снощи.

Бил е инструктиран от застъпващата смяна ръководител движение, инструктиран е, според неговите думи добре изглеждащ вид и се е подписал на инструктажната книга, че е трезв, отпочинал, заяви пред БНТ инж. Георги Вардев, "Управление на движение на влаковете" - Пловдив.

Заради инцидента служителят ще бъде уволнен. От железопътната компания обявиха, че за изминалата година в страната са направени над 1000 проверки на служители, като са установени 11 нарушения, сред тях и употреба на алкохол.