Белослатинското село Търнава почерня от полиция след бруталното убийство на Вени, съобщи bulnews.

Откриха заклан мъж в бивше училище!

От снощи в населеното място текат процесуално-следствени действия по случая, като и днес там гъмжи от полиция.
Припомняме, че трупът на местния Вени, наричан от съселяните си Лудия, бе намерен малко преди 21 часа с прерязано гърло и отрязан полов орган, натъпкан в устата, в мазето на неработещото училище в селцето.

Днес следобед разследващите установили, че към убийството са съпричастни трима от циганската махала на селото. В сряда вечерта те се събрали да пият в затвореното училище и към тях се присъединил Вени Лудия. Тепърва обаче ще се изяснява какво е довело до разправия, последвалото убийство и какво е участието на всеки от заподозрените.

Двама от участниците в запоя са били задържани в ареста на полицията в Бяла Слатина и все още се разпитват. Третият пък се е укрил и полицията е вдигната на крак в издирването му.

 

Местни жители разказват, че убитият е живеел сам и не е работел, тъй като е бил пенсионер по болест. Имал и съпруга и деца, но те обитават друга къща в Търнава.

Жителите на селото разказват още, че той е имал психични отклонения, но не е пречил на никого и не е създавал проблеми. Затова всички са изумени от жестокостта, с която той е бил убит.