Издадената късно вчера заповед на здравния министър Кирил Ананиев пазарите да се затворят днес предизвика вълна от недоволство сред търговците в Пловдив. Особено гневни са цветарите под тепетата, предаде репортер на Glas.bg.

Навръх Цветница сергиите на Събота пазара обикновено пращят от цветя - нали е най-цветният празник? Днес обаче те останаха покрити с брезенти. Вчера търговците са заредили цветя, но днес няма кой да ги купи и това предизвика масово недоволство сред тях. 

Нова заповед засегна всички пазари в страната!

“В Кауфланд можеш да си купиш, а на открито на пазара не може”, възмущават се търговците.

На пазара е създадена организация за еднопосочно движение с един вход и един изход. Сергиите са оградени, а хора не се пускат.

Пазарът ще отвори от понеделник за три дни и после ще го затворят отново до второ нареждане.

От общината предупредиха, че след това влиза в сила заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за затваряне на сергиите. Това ще важи и за всички останали градове.

"Мерките се предприемат с цел да се избегне струпването на хора по време на празниците. Молим гражданите за разбиране и апелираме в дните, в които пазарите ще бъдат отворени, клиенти и продавачи да спазват всички санитарно-хигиенни изисквания и мерки за физическа дистанция", уведомяват от общината.

Чуха ли търговците Кирил Ананиев?

Общинските пазари в града са: Четвъртък пазар, Пазар Гребна база, Понеделник пазар, Пазар „Тракия 1”, Пазар „Тракия 2”, Пазар „Олга Скобелева”, Пазар „Чайка”, Пазар Гробищен парк.

"Разчитаме на Вашето съдействие и призоваваме за самодисциплина, за да може възможно най-скоро да излезем от създалата се ситуация", призоваха от местната управа.