Преподавател в Пекинския университет за чужди езици разпространи трогателен запис, в който китайски преподавателки отправят апел към своите български приятели и целия български народ. На чист български език тези млади жени, преживели ужаса на коронавируса в своята родина, споделят своите чувства и призовават българите да бъдат силни и дисциплинирани, за да победят страшната зараза.

Лин преподава български език в Пекинския университет за чужди езици. Тя споделя, че много се е притеснила, когато заразата е достигнала България, но се надява строгите мерки да ограничат разпространението ѝ.

"Самият вирус не е страшен, страшно е нашето презрение към вируса. Нека ние всички да си стоим вкъщи, да носим маски, когато се налага да излизаме. Да очакваме да дойде скоро денят, когато ще можем пак да се виждаме, да се прегръщаме, да пием кафе на слънце. Обичам ви, български приятели! Обичам те, България!", завършва красивата Лин.

Джоу, на български Мая, работи в Институт Конфуций в София и преподава китайски език в столично училище. „Китай ще помогне на България да се пребори с вируса. Давай, България. С теб сме!“, казва младата жена.

Маги от Пекин е почувствала солидарността на българските си приятели, когато епидемията е била в разгара си в Китай. Сега е убедена, че въведените строги мерки ще помогнат за ограничаването на COVID-19, a Китай ще подкрепи българите в тази борба.

"Давай, България, давай, български народ", призовава Маги.