Три мъже нападнаха екип на Спешна помощ в Ихтиман. Нападателите са били пияни. Пострадалите са шофьор на линейка и фелдшер.

След като са избягали и са се укривали от полицията, те вече са задържани. И тримата са криминално проявени, между тях има роднинска връзка.

„Страхувам се от нападателите, защото бяха много агресивни. Три лица дойдоха във филиала с оплакване, че един от тях е употребил определено количество алкохол и не се чувства добре. Беше прегледан и му беше назначена терапия. Той  обаче не позволяваше да му се постави определената медикация”, разказва пред Нова тв медицинската служителка, която крие лицето си от страх.

„След уговорки и молби му беше сложена система, успокои се за определен период. След което започна отново да рита, да буйства. Другите двама братя бяха навън, но влязоха. Помолихме ги, като близки, да опитат да ги успокоят. Те не направиха нищо, дори и те имаха агресивно поведение”, споделя още тя.

За секунди хоспитализираният мъж дърпа системата си, скача и почва да бие служителката и шофьора на линейката, който е неин съпруг. Мъжете събарят медиците на земята и започват да ги бият и ритат.

„Нищо не знаех за тях. По-късно разбрах, че тримата са криминално проявени. Хората казват, че майка им е наръгала мъж във влак и го е убила. В момента е под домашен арест. Нямаме паник бутон във филиала, само в линейките. Имало е агресивно поведение, но чак такава агресия не е имало”, разказва още пострадалата служителка.

Случаите на нападнати медицински служители от началото на годината са три.