Тъжно е село Дебръщица днес. Възрастни жени - комшийки на трагично загиналата жена вчера, стоят притихнали на улицата и се молят - за другите три техни приятелки, които сега са в болница и се борят за живота си. А утре ще има погребение... Всичко тук напомня за трагедията, случила се вчера, когато 45-годишна шофьорка се вряза в групичка жени и ги помете. 

Припомняме, вой на сирени огласи пазарджишкото село Дебръщица около 19 часа на 24 май. След линейките, идват и пожарните и полицията. Пометени са 4 жени на възраст между 70 и 88 години. Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за селото, в началото на населеното място водачката на автомобил загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в групата от възрастни жителки, разговарящи пред къщата на една от тях.

"Познавам и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група и са ми много близки. Това е отвратителна история", разказа пред GLAS.bg кметицата на с. Дебръщица Латинка Вълчева.

Местните жители са потресени от трагедията. На пътя все още се търкаля галош на една от жените... 

Междувременно стана ясно, че 45-годишната шофьорка, врязала се в тълпата, излиза от ареста.

Неочаквано: Шофьорката, врязала се в тълпа от хора, излиза от ареста ВИДЕО