Пореден сигнал за безотговорен стопанин на куче се появи в социалните мрежи.

На снимка, публикувана във Facebook групата "Забелязано в София" се вижда как някой е решил да остави кученцето си в ремаркето на автомобила, а това само по себе си предизвика доста противоположни (но еднакво остри) реакции.

За какво става въпрос?

На пръв поглед постъпката е невинна. На Запад американците много често оставят животните си в открития багажник на пикапа, а това само по себе си не безпокои никого. Проблем обаче може би има.

Първо, животното може да скочи в движение. Второ, може да скочи в движение върху някой друг. Трето, кучето може да изпадне от ремаркето (било то заради дупка или леко ПТП).

И обществото се разделя на два лагера. От едната страна стопанинът е наречен олигофрен. От другата - авторът на публикацията е заклеймен като провокатор, който търси единствено и само внимание.

"Миндили скапани... аз кучето го качвам в 200 пъти по скъпа кола и после я мия. Тоя нещастник... кусур да не си изцапа коша за 1000лв.! В ремаркето ще го вози... ами ако падне ? Едни спирачки и е до там. Това да не е чувал с картофи?", пита потребител в социалните мрежи, а подобно мнение изглежда споделят и други потребители.

От другата страна пък се появи защитата: "Вие не сте добре, нищо не е станало", написаха някои и бяха категорични: "Кучето е добре закрепено с въжета, няма как да изпадне при рязка газ или внезапни спирачки".