Разделеното ни общество заради коронавируса става все по-разделено. Вече и децата спорят има ли го, или го няма това животно. Със или без маски... Лъжат ли ни за бройките заразени, или не ни лъжат... Социалните мрежи са пълни с "разбирачи", обясняващи ни в какво да вярваме и в какво и на кого да не вярваме. За много хора заповедите на "ония" не значат нищо. И не ги спазват. Личната дисциплина също не значи нищо - "те ще ми кажат какво да правя!"...

До момента, в който заразата не влезе в дома ни, в класа ни, в офиса ни. И не ни принуди да обикаляме болници с надеждата, че някоя от тях ще приеме близкия ни за лечение. Или... ни отведе на гробищата.

Предлагаме ви един пост на жена от Стара Загора във Facebook, който ще накара доста хора да се замислят. И вероятно да спорят. Само, молим ви, не и за това: има ли го коронавируса, или го няма! С близо 1600 заразени за ден темата е изчерпана, не мислите ли?

"Вчера загубих колега... от COVID-19. Днес здравният министър каза, че имаме нужда от медици на първа линия! Без извинение, на всички, които ми обяснявате, че нямало covid и че маските били безсмислени и били, за да мълчите и търсите “под вола теле”, за да сте атрактивни и модерни, Ви препоръчвам да отидете в болничните отделения за covid - да помагате - я като санитари, я като някакъв друг персонал, от който имат нужда там. Ей така, без маски, без каквито и да било предпазни средства! 

Отидете!

Отидете и на гробищата, отидете при семействата, които се чудят как да погребват починалите си близки и им обяснявайте как няма зараза! Кажете им, че са луди и прости, че са стадо овце, щом вярват на “някакви си лекари, на някакъв си щаб”!

Спрете да се държите като безсмъртни!!! Спрете да се мислите за Батман-и и да “сеете целомъдрието си”!

И ми писна да слушам контра ковид аргументи, че някой си измислял бройките! Защото за Вас починалите може да са само поредната статистика, но за мен са хора, прекършени животи, съдби... А когато са близо до сърцето, се превръщат в трагедия! 

Спрете се!... или ще потвърдите поговорката, че на чужд гръб и 100 тояги са малко...!!!"