Днес в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Ще продължи да вали само на югоизток, където има обявен жълт код. В Западна България, Рило-Родопския масив и западната част на Горнотракийската низина валежите ще са от сняг, а в източната половина от Южна България ще вали дъжд.

През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Все още ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - минус 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. По Северното Черноморие ще преобладава слънчево време, предвиждат синоптиците от НИМХ към БАН. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В Родопите снежната покривка ще се увеличи още, а в областите Хасково и Ямбол предупрежденията са за силен дъжд.

А ето как пловдивчанка се пошегува със снега по време на коронавирус: