„Противно на спекулациите нито аз, нито делегацията ми сме били под карантина в Естония. От началото на кризата с COVID-19, аз постоянно съм в контакт с хиляди хора в страната, но стриктно спазвам всички здравни мерки. Не съм имал проблем, нямам такъв и сега”, заяви президентът Румен Радев.

Делегацията на държавния глава се върна предсрочно от посещение в Естония, след като стана ясно, че Радев е контактувал с COVID-19 позитивен, съобщи Дарик.

Заразеният, с когото Радев е общувал, е новият началник на Военновъздушните сили – ген. Димитър Петров. Последното публично събитие на ген. Петров и президента Радев беше в петък на празника на ВВС.

На Летище София Румен Радев уточни, че в рамките на по-малко от 1 седмица има два PCR-теста. Единият е от вторник, преди да замине за Гърция. Вторият е от вчера. И двата са отрицателни. Президентът показа и отрицателния си тест за коронавирус.

„Побързаха зад гърба ми да представят пред естонската страна версия за контакт с Covid-19. За мен това е пример за активно мероприятие”, заяви още Радев.