Директорът на РИОСВ в Пловдив доц. Стефан Шилев е уволнен от министъра на екологията Емил Димитров. "Връчиха ми заповедта. В нея пише "По преценка на органа по назначаване", каза той, съобщи 24 часа.

Шилев е начело на екологичната инспекция в Пловдив 5 години. Преди това беше шеф на дирекция "Екология" в общината. Член е на ГЕРБ.

Според запознати една от причините за отстраняването му е двукратното замърсяване на Марица за последните 10 дни. Той обаче изтъква, че двата инцидента са тръгнали от Пазарджик, а не от Пловдив. "За проблема с река Чая в Катуница сме реагирали веднага.

Сигнализирали сме и прокуратурата", обясни доц. Шилев.

"Връщам се в Аграрния университет, където не съм преставал да преподавам. Утре имам изпит", каза ученият, който е специалист по микробиология и екология. Ръководител е на международни проекти във вуза.

"Не може без причина да се уволнява регионален директор, който и да е той. През всички тези години нямам нито забележка, нито наказание", посочи доц. Шилев. Огорчен е, че никой не му е казал едно "Благодаря" за работата през годините.

Снимка: Бнр