Голяма е аварията на бул. "Цар Борис Трети Обединител", който вече е разкопан и затворен в западното платно от "Цанко Дюстабанов" до Сточна гара. Два багера и самосвали са на място, както и бригада, съобщи 24 часа. 

"Спукан е магистрален водопровод, който снабдява целия район наоколо. Вече работим, дано успеем до обещания час да се справим", казаха работници от ВиК-Пловдив. Те уточниха, че петъчното наводнение в района на Сточна гара не било в резултат на тази авария. "Имаше подготвителна операция. Източвахме една от шахтите, която вероятно се е напълнила от дъждовете", обясни Атанас Борунов от ВиК. Колите в петък газиха вода една педя. "Какви дъждове? Отдавна не е валяло", контрират живеещи наоколо.

Те негодуват от честите ВиК аварии особено на бул. "Цар Борис Трети", който е целият в кръпки от непрекъснатите изкопи. По време на днешния ремонт водоподаването в района от ул. "Цанко Дюстабанов" до Сточна гара ще е намалено.

Борунов обясни, че повредите там били в резултат на стари итернитови тръби, които се пукат. Сега обаче новата, която поставят, пак е от същия материал.

Тя обаче щяла да е здрава, уверяват от водното дружество. "Като отстраним аварията, повече тук няма да се връщаме", категоричен е Атанас Борунов.

Според уверенията на общината движението в затворената отсечка на централния булевард трябва да бъде възстановено в 16 часа. Сега колите завиват покрай бившата Патологична бременност и продължават по ул. "Цанко Дюстабанов". Временно е променен маршрутът на 10 автобусни линии.

Ремонт: Затварят главен булевард в Пловдив