Протестиращи опитаха отново да обърнат бусовете на жандармериата, предаде репортер на Glas.bg. Летят бомбички, шишета, обувки!

Полицаите отговориха със сълзотворен газ.  Хората започнаха да кашлят и да се задушават. Има обгазени полицаи и журналисти. Един от протестиращите удари полицай с юмрук.

Част от протестиращите сложиха противогази.

"Ще използваме физическа сила и помощни средства, ако напрежението ескалира! Имаме над 20 служители пострадали. Опитваме се да намалим напрежението. Призоваваме всички да запазим гражданския мир!", заявиха от СДВР.

"Продължават проявите на агресия срещи полицейски служители, които са разположени около сградата на Народно събрание, за да опазват обществения ред. Някой от протестиращите отнеха част от полицейското оборудване, други направиха импровизирани заграждения от инвалидни колички... Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации", призоваха от Столична полиция.

След ексцесиите протестиращите раздадоха карамфили на жандармерията, предаде нашият репортер.
 
ОБНОВЕНА: А след карамфилите... полетяха жълти павета и камъни по кордона на полицаите. Протестиращите хвърлят и слама по полицаите.
 
Има пострадал екип на Нова тв, оператор и репортер.
 
До този момент 8 души са арестувани, предаде репортер на Glas.bg. Всичките са криминално проявени.
 
 

Очаквайте подробности!