Пътищата в районите на Пещера и Батак са проходими и почистени. Въпреки това в планинската част на целия регион остава опасността от падащи камъни и скална маса в резултат на валежите от дъжд, а във високите части и от сняг, разбра Glas.bg.

Пътя Пещера - Батак в района на Картела също е почистен. Днес там е имало един случай на закъсал товарен автомобил поради управление с необорудвано за зимните условия превозно средство.

Затова водачите да шофират с повишено внимание, призоваха от ОДМВР-Пазарджик, а при всеки случай на установени препятствия по пътя нека сигнализират незабавно на телефон 112. По основните пътища има позиционирани екипи на Пътна и охранителна полиция със включена сигнализация през нощта за по-добра видимост. 

Припомняме, по-рано днес за случаи на паднала скална маса и камъни на пътищата Пещера-Батак и Пещера-Пловдив в отсечката до село Бяга, сигнализираха от МВР Пазараджик. Причина за това са поройните валежи.

В резултат на това няма пострадали хора или нанесени щети по автомобили или други участници в движението. Межувременно има снеговалеж на пътя Пещера- Батак в района на Картела, предприети са действия за своевременното почистване на трасето съвместно с фирмите отговарящи за поддръжката на пътищата.