Няма положителни проби за коронавирус в клуб "Бушидо". Информацията бе потвърдена пред TrafficNews.bg от областния управител Дани Каназирева. Наш репортер се свърза с нея във връзка с появилата се информация в пловдивския сайт Пловдив 24, че има заразени сред персонала на заведението. 

Нито една от новорегистрираните положителни плоби в Пловдив не се касае за член на персонала на което и да е заведение. Положителни проби има единствено в клуб "Сикретс", коментира Каназирева. 

От управата на комплекс  7POINTS съобщават, че до днес няма нито  един регистриран случай на коронавирус на служител в заведенията, които се намират в комплекса.  

Управата на 7POINTS следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, въведени  със заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.  Служителите от персонала в закритите помещения носят защитни маски или шлемове, а всички помещения системно се дезинфекцират. До този момент са направени бързи тестове на целия персонал, а на служители със симптоми са направени  PCR тестове, като  всички са отрицателни. Ежедневно се мери температурата на служителите в различните смени. При наличие дори на минимални симптоми за здравословен проблем служителят не се допуска на работа, се казва в прессъобщение, разпратено до медиите.  

Тези мерки продължат ежедневно на територията на комплекса, в който се намират Bushido Club и Planeta Payner Club by Onyx и ресторантите Elea и Soho.  

"Призоваваме медиите за коректно отношение  и повече отговорност в тази ситуация, когато се борим да опазим здравето на нацията и икономиката на държавата.

Надяваме се отговорните институции да потърсят отговорност на медията, разпространяваща фалшиви новини, за всяване на паника. Управата на комплекса също ще предприеме необходимите законови  действия, за да защити авторитета си", се казва в прессъобщението.

Както вече съобщихме, регистрираните случаи на Ковид-19 сред абитуриентите са 4. Всеки от тях обаче е посетил няколко различни заведения, преди да бъде диагностициран.