Пътната полиция призова всички шофьори да бъдат внимателни през следващите 4-5 дни, тъй като се очаква влошаване на времето. Очакват се валежи от дъжд и сняг. Униформените ще наблягат повече на превенцията тези дни, а не на налагането на санкции. Въпреки това по основните пътища ще има разположени патрули, каза Николай Крушарски от Пътна полиция.

Камерите за контрол остават на пътя, а при видими нарушения шофьорите ще бъдат спирани. Всички екипи на полицията ще са на линия, трафик се очаква на планинските участъци, проходите и магистралите, и там опасността от катастрофи е голяма. В празничните дни има регистрирани 33 000 случая, при които са заловени шофьори, които са карали с превишена скорост.

От националната полиция обявиха, че по време на празниците са станали 13 инцидента с пиратки и заря. Органите на реда направили
над 5000 проверки за продажба на незаконни пиротехнически средства. На базата на това са издадени 676 разпореждания, 1839 предупреждения, 329 уведомителни писма. Установени са 16 нарушения - седем за нерегламентирана търговска дейност и девет за неправомерни действия.

Съставени са 12 акта, започнали са две разследвания. 397 са иззетите пиротехнически средства, каза Иван Игнатов от националната полиция.