Преминаващи камиони разбиват пътя между свързващ село Брестница и пещерата „Съева дупка”. За това алармират възмутени жители на селото.

Нанесените включват и пукнат водопровод. Това, според местните хора,  е заради интензивното извозване на материали за строежа на автомагистрала „Хемус". Вижда се, че машините са на същата фирма, която беше в коритото на река Вит.

"Това е туристическо място. Как може такъв път за Съева дупка да се намира в такова окаяно състояние", казва местна жителка пред bTV.

Откриваме и пресен насип след ремонт на водопровода. Според местните това се е случило заради нашето идване, а авариите са ежедневие.

На мястото се появява джип. Намесва се мъж, който отказва да се представи, твърди, че дейността на тежкотоварните машини нямат нищо общо със строежа на магистралата, а кметът на селото го потвърждава. Това създава напрежение.

"Пътят е в лошо състояние, обещахме да направим пътя,  не е разбит само от нас", казва анонимният господин.

"Водостокът, където е пътя до пещерата, е много голям и трябваше да се премахне тази пръст при едни проливни дъждове ще слезе до центъра", посочва кметът на Брестница Пенчо Лалев.

"Кмете, ти не живееш тука, а ние не можем да отидем да си вземем хляб, не е ли престъпление това", опонират му местните жители.

Получихме уверение, че работата по извозването на земната маса е приключила и пътят ще бъде ремонтиран. А ние продължаваме да следим темата, като проверим дали обещанието ще бъде спазено.