Полиция и жандармерия са премахнали палатковия лагер на "Орлов мост".

Това се вижда и от кадри, разпространени във Facebook страницата на Сдружение "БОЕЦ", минути след 3 часа.

Акцията е преминала без сблъсъци между полицията и протестиращите в района. Няма задържани.

Свободно е и кръстовището пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Движението на автомобили, както и на автобуси от столичния градски транспорт е нормализирано.

Късно снощи площад "Независимост" изглеждаше като след торнадо. Всякакви предмети, част от които летяха от демонстранти по полицаите, са разпръснати из него.

Разбит бе палатковия лагер на протестиращите в "триъгълника на властта" - столове и пейки са обърнати, а бутилки и тоалетна хартия се търкалят пред Партийния дом.

НА ЖИВО: СДВР с брифинг за погрома в столицата СНИМКИ

Над 60 души са задържани при сблъсъците между протестиращи и полицията, съобщиха на среднощен брифинг зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.

"Ранените полицаи днес са... не мога да изброя колко много! Има хора с прорезни рани, обгазени, с наранени очи, с изгаряния по лицето. Само сутринта имаме над 100 пострадали колеги. Ние не се оплакваме от това нещо. Това е нашата работа и нашият дълг. Сутринта бяха задържани около 35-36 човека, от вечерното мероприятие все още продължаваме със задържането на лица, които са в нетрезво състояние под въздействие на всякакви вещества, оказват съпротива на различни места. Със сигурност са над 60", посочи той.

Полицията пръсна протестиращите! Полетяха павета ВИДЕО+СНИМКИ

По думите му е имало бомби, чукове, метални палки и пръти. Вадени са били от част от палатките на палатковия лагер, които до момента полицията не е закачала.