Пловдивчанин сигнализира за опасно поведение на деца на пътя. По думите му малчуганите играят игра, която може да доведе до сериозен пътен инцидент. Три деца са хвърляли бяла играчка по колите и са изчаквали реакцията на шофьорите, след което са изкачали на платното и си я взимали. На няколко пъти се е случило шофьори да спират рязко.

Мястото е улица "Шипка" в квартал Тракия, в близост до бензиностанция "Газпром" срещу "Форум".

От коментарите под публикацията става ясно, че това не единственият подобен случай. Отново деца, но до моста на ВИХВП, са хвърляли балони със замразена вода, при което се е стигнало до разбито стъкло на шофьор. При друг случай са хвърляни пиратки.

Това поведение на децата често се смята за безобидна шега и много от засегнатите не сигнализират институциите, особено и заради факта, че извършителите са непълнолетни и няма да има сериозни последствия за тях. Но дали това е най-правилното решение в ситуациите?

 

Здравейте, понеже не ми се искаше да занимавам някоя институция, реших да публикувам тук. 3 дечица срещу входа на бившия Триумф в Тракия, сега Т Маркет играеха доста опасна игра. Хвърляха бяла играчки по колите, гледаха реакцията на шофьорите, после си я взимаха и отново. На няколко пъти спираха по няколко коли. Мисля, че разсеян шофьор може да ги удари, и да почернят своите родители, а и да обвинят шофьора. Ако си ги познаете не е лошо да им обърнете внимание, за да не стане беля. Направих им забележка, но по- късно смениха платното просто. Умишлено няма близки снимки, мисля, че заслужава внимание, пише Никола Вълчев.