Учениците в София-град излизат в грипна ваканция от 27 януари – понеделник, съобщиха от Министерството на здравеопазването. От понеделник за столицата е обявена грипна епидемия. 

Ваканцията ще продължи до 4 февруари, а 5 февруари е междусрочната ваканция по график, обявиха от Министерството на образованието. Така учениците в столицата ще се върнат в клас на 6 февруари.

Обявиха грипна ваканция за учениците в Кърджали. От 27 до 31 януари няма да се провеждат учебни занятия в училищата. Те ще бъдат възстановени на 3 февруари, понеделник. Заболеваемостта в Кърджали е 112 на 10 000 души, което е под епидемичните стойности, но броят на заболелите продължава да расте.

Грипна епидемия и за цялата Бургаска област обяви Епидемиологичният щаб, който заседава днес сутринта. Данните сочат, че от началото на тази  седмицата броят на болните е скочил рязко и е надхвърлил  епидемичните стойности от 458 болни на 10% от наблюдаваното население.

Учениците в Бургас излизат в петдневна грипна ваканция от понеделник, 27 януари.

Заради обявената грипна епидемия влизат  в сила редица забрани -  спират се  детската и женска консултации, няма да се провеждат планови операции в болниците, забраняват се свижданията.

Детските градини в Бургас работят, но при засилен филтър и трикратно завишена дезинфекция на помещенията.