Бившият военен от Нова Загора Иван Колев, на 58 години, който на 22 юни сутринта се опита да убие съпругата си с нож и се прободе в корема, успял да се обеси в болницата към Централния софийски затвор в София, където бе изпратен на лечение. Това потвърди днес говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева, която е и наблюдаващ прокурор на този случай, съобщи 24 часа.

Драмата с Колев и съпругата му Мая, на 54 години, се разигра сутринта към 7 часа на 22 юни пред сградата на Районната прокуратура в Нова Загора, в която се помещава и общинската служба "Земеделие". Тъкмо там от 4 месеца работела като чистачка Мая. По принцип жената била с весел характер, но напоследък се оплаквала, че има семейни проблеми, дори била напуснала дома си.

Във фаталния ден Иван, който работел като охранител, дошъл при жена си, за да си изяснят отношенията. Скарали се и мъжът извадил ножа, който предварително бил взел със себе си. Той нанесъл 4 удара на съпругата си - 3 в корема и 1 в гърба, при което бил засегнат белият дроб на жертвата. След направена животоспасяваща операция в сливенската областна болница "Д-р Иван Селимински" жената вече е добре и се възстановява, каза прокурор Белева. Вече нямало опасност за живота й.

След като пробол Мая, Иван Колев посегнал и на себе си, като се пробол със същия нож в корема и паднал, потънал в кръв. Той също бил закаран в сливенската болница, но с друга линейка. Там му е направена животоспасяваща операция. В болничната си стая мъжът бил под полицейска охрана. В нея заседавал и съдебният състав, който му наложил постоянна мярка за неотклоние задържане под стража, след като бил обвинен в опит да убие съпругата си.

Тъй като трябвало да се възстановява в болнична обстановка след направената му операция, а условия за това в ареста нямало, по предписание на лекарите в сряда Иван Колев бил преместен от сливенската болница в болницата на Централния софийски затвор в София. Тъкмо там в четвъртък сутринта той намерил начин да се самоубие, като се обесил.

Обвиняемият искал да умре още на 22 юни и дори казал на санитарите, които го карали към линейката след неуспешния му опит за самоубийство, да го оставят да умре, защото и без това щели да го осъдят на смърт заради деянието му. В този момент той не съобразил, че в България отдавна няма смъртни присъди.

В Нова Загора коментираха, че мъжът е посегнал към жена си от ревност. В малкия град Мая и Иван минавали за добро семейство - двамата имали син и дъщеря. Момчето им живеело в Бургас, а щерка им следвала в САЩ.

По случая Окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство, което според практиката ще бъде прекратено поради смъртта на извършителя.

Мъж наръга жена си, а след това и себе си!