Заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус и стойности близки до критичната „червена“ зона, Общинският оперативен щаб в Ловеч реши да бъдат въведени нови ограничителни мерки срещу разпространението на заболяването. Сред тях е затварянето на нощните барове и на дискотеките, съобщава БНР.

От щаба са отправили предложения до директора на РЗИ - Ловеч, считано от утре, 27 октомври, в училищата на територията на общината да се ограничи достъпът на външни лица, включително до физкултурни салони и зали, в които се провеждат мероприятия, тренировки и репетиции с участие на външни за училището лица.

В сградите, в които се осъществява читалищна дейност, са допустими мероприятия само ако са съгласувани предварително с Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус, а репетициите са преустановени.

 В обредните зали на територията на Община Ловеч при провеждане на радостни или тъжни ритуали се допускат не повече от 10 лица при спазване на противоепидемичните мерки.

Общинският оперативен щаб препоръчва на директора на РЗИ - Ловеч да издаде заповед за преустановяване на посещенията в нощните клубове и дискотеки на територията на община Ловеч, а посещението на заведения за  хранене да бъде разрешено до 23.00 часа.

Засега не се предвижда затваряне на училища и детски градини.

Училище в София минава на онлайн уроци! Учителите окапват един по един...