СДВР и представители на прокуратурата дават информация във връзка с ескалацията на снощния протест.

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев призова онези групи от млади хора, хвърляли самоделни взривни устройства в множеството, да се замислят дали не могат да наранят свои близки. "Като възникне някакъв проблем хората се обръщат към МВР. Няма как при промяна в обществено-политическата обстановка ние да се превръщаме в репресивен орган. Как е възможно млади българи физически да се саморазправят с полицаи ?", каза още той. По думите му няма да бъде позволено определени групи от лица да опорочават мирния протест. 

6 лица са задържани още снощи след опита за погром на бившия Партиен дом, едно от тях е пряк извършитeл на действията по разрушаване на вратата на сградата. Допълнително днес са задържани още 7 лица, обясни министърът. Образувано е наказателно производство, работата по случая продължава, допълни той.

Представител на Районна прокуратура - София заяви, че има повдигнато едно обвинение за хулиганство. Има голямо количество видеозаписи, които се преглеждат и се върши голям обем от работа. 

"Разпитани са множество служители, а в процеса на работа ще бъдат привлечени още няколко лица в качеството на обвиняеми", каза още той.

Очаквайте подробности!