Все още се радваме на ноемврийско слънце и никак, ама никак не ни се иска да усетим мириса на зимата. Първият ден на уикенда с високите температури ни предостави възможност да си направим дълги разходки сред природата - а през есента тя е толкова многоцветна и ярка!

През втория почивен ден обаче през страната ще премине атмосферно смущение. Днес облачността от запад ще се увеличи и на места в Западна и Централна България ще превали дъжд, а над 2000 м ще затанцуват снежинки...

В Източна България ще остане с до умерен южен вятър и по-топло, с температури до 22-24 градуса, в останалата част от страната, където вятърът временно ще се обърне от запад-северозапад, максималните ще бъдат между 15 и 20 градуса. В южните райони на Рило-Родопската област са възможни по-съществени количества на валежа, както и гръмотевици.

Валежи се очакват и в централните райони на страната. Вятърът ще се запази от юг, а максималните температури ще се понижат с 1-2 градуса.

В началото на новата седмица предстои времето постепенно да започне да захладнява. Максималните температури в понеделник ще са между 16 и 21 градуса. Ще има предимно висока и средна облачност.

Снимка: Мария Господинова, Дъжд от невероятни цветове в Карлово