Млад мъж публикува видео в профила си във Фейсбук, споделяйки какво е преживял, докато е мислел, че е заразен с COVID-19.

По думите на Николай Николов инспектор от РЗИ му се обадил по телефона, за да му съобщи, че е инфектиран с новия коронавирус, тъй като е присъствал на мероприятие, където двама души са дали положителни резултати за COVID-19.

Заради това той е принуден да спазва 14-дневна карантина. Той също така бива информиран, че  ще му бъде направен повторен тест, който да потвърди резултата от първия. Николай твърди обаче, че никой от РЗИ не отива при него. За сметка на това от столичното 6-о РПУ са проверили дали спазва наложената му изолация.

Николай решава да си направи тест в частна лаборатория, където резултатите от пробите му се оказват отрицателни.

"На мен никой не може да ми върне загубените дни, в които съм стоял като затворник в дома си, никой не може да възстанови нервите на семейството ми, на близките ми и на приятелите ми, които се притесняваха и през половин час ме питаха как съм и никой не може да ми каже дали домашната ми изолация ще бъде премахната.  Категорично отказвам обаче да бъда използван като част от статистиката „болни/заразени с COVID-19“, защото никога не съм бил болен от коронавирус", заяви Николай.

Вижте повече във видеото: