Премиерът Бойко Борисов в момента прави извънредно обръщение към нацията заради протестите. Чрез профила си във Facebook призова хората към спокойствие и мирни протести без насилие. 

"Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус. С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?", заяви премиерът Борисов. 

"Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", каза още министър-председателят.

"Какво се случи днес? Казах на Христо Иванов, че за НСО отговаря Радев. Днес свикахме комисията и си казахме нашето мнение. След това се оказа, че се прегръщат и целуват протестиращи и контрапропестиращи, а до обяд ми се струваше, че ще изникне страхотно етническо напрежение. 

Добре платено, защото няколко агитки добре ги познавам. Разбира се, в София има много хора, които протестират, защото са недоволни, но това е демокрацията. 20% от хората харесват една партия - това е нормално.

Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи. "

"Не знам какво моите колеги вдясно щяха да говорят, ако България беше изгонена от банковия съюз, а Румъния и Хърватия бяха влезли в чакалнята на еврозоната", обясни той.

"И какво? Искат сега да строшат Министерски съвет. Да го трошат, да трошат и "Тракия", да трошат и "Хемус" и "Марица"", каза още министър-председателят.

Борисов добави, че толкова много усилия са положени и толкова много е направено, че нищо не задържа ГЕРБ в управлението.

"Но оставаме, защото предстои най-тежката икономическа криза", поясни министър-председателят.

"Включих се само с молба. Пазете се! Не се замеряйте", каза премиерът и допълни: "Страх ме е. Моята глава е дебела и може да я чупете, колкото си искате, но не е редно да се случва нещо на полицаите, те са там за една заплата".

Очаквайте подробности!

Кръв на протеста! Взриви се бомбичка в краката на полицай ВИДЕО 18+

Мятане на бутилки, предмети, агресия... МВР пусна ВИДЕО 18+

Кръв на протеста! Взриви се бомбичка в краката на полицай ВИДЕО 18+

Фолк звездите на протест! Дискотеките да отворят!*

Момиче паяк се покатери на Министерски съвет СНИМКИ+ВИДЕО

Протестиращи нападнаха телевизионен екип в центъра на София ВИДЕО

Президентът иска оставката на правителството и главния прокурор

ИЗВЪНРЕДНО: Правителството отвърна на президента за исканата оставка

Иван Гешев коментира изявлението на президента