От ръководството на Специализираната прокуратура вчера бяха проведени действия по разследването. В качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица за престъпно сдружение за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за държание на високорискови вещества.

Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата във връзка с побоя над журналиста Слави Ангелов.

"Те са привлечени за 3 отделни престъпления", заяви главният прокурор Иван Гешев.

"Въпреки извънредното положение колегите от МВР, съвместно с наблюдаващите прокурори работиха активно и смятам, че в изключително разумен срок са събрали необходимия обем доказателства", каза още той.

"Още на 10-ия ден имаше заподозрени лица за извършеното престъпление, но беше необходимо технологично време за събиране на необходимия обем доказателства, които да издържат в хода на една съдебна процедура и да се стигне до осъдителни присъди", каза Гешев. 

„За мен този случай е атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците. Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев.
Той добави, че този случай е бил приоритетен за държавата през последните няколко месеца.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че след вчерашната акция на част от задържаните са пуснати заповеди за задържане до 24 часа.

„Ще работим до установяване на поръчителите”, заяви още Ивайло Иванов. Той уточни, че в МВР няма данни извършителите да са записали нападението с мобилен телефон.