Една млада българка, съпруга на тираджия, изля душата си. И успя да трогне стотици други съпруги - тези, които споделят съдбата на мъжете си тираджии, и такива, чиито мъже не са шофьори на камиони. Предлагаме ви това емоционално послание с незначителна редакторска намеса:

Моля ви, хора, не мразете мъжете ни, тираджии!

Ние, техните деца, съпруги, майки, бащи, близки, живеем ден за ден, докато ги чакаме...

МОЯТ МЪЖ ОТКАЗА да освободим апартамента и да се изнесем при родителите ми. Отказа да изложи на риск съседите ни - 8 души, всичките на възраст 70+. И този уикенд спа в камиона, на паркинг... на километър от дома ни.

Аплодисментите тази вечер, на нашия балкон, са за него! За моето момче! За обичния син на родителите ми! За отговорния съсед и приятел! За бащата... с огромно сърце - Pavol Surzin!!!

Моят мъж днес тръгна на път. Той и много други като него - ненавижданите и прости тираджии, ще докарат "хляба", дезинфекцията, лекарствата... И да! Тези момчета изкарват добри пари, вярно е! Карат в лед и сняг! Десетки хиляди километри всеки месец! Пукат гуми. Чупят се тези камиони, задръстват магистрали... Понякога даже правят нарушения тези мизерници! Тези простаци! Тези селяндури!

Те гонят термини!! За да докарат нашата тоалетна хартия навреме!! И ви търпят докато им свирите и ги кълнете на всяко кръстовище! Парите, които получават, поне според мен, не им плащат даже нервите с тъпаци, които им присветкват по магистрали, докато нещастниците с празни камиони се опитват да изпреварят движещия се с пет километра по-малко натоварен камион! Щото за тях разликата 85 /90, е както при леките автомобили 120/140

Тези големи, тежки, страшни машини, разкарват нашите нужди!

Бъдете хора и дайте път на мъжа зад волана на ТИРа, той вероятно е пикал преди пет часа! Не е закусвал! Къпал се е във вторник, а днес е неделя... И го чакат още 20 дни... месец, или три... в този режим. На него никой не му сервира вечеря. Не е виждал децата си от дни и седмици..

И да, една голяма част от омразните тираджии, могат да си пуснат отпуски и да преживеят до края на годината. Без риск от инфекция! И кво правим тогава?

Моля ви #дайтепът на момчетата в камионите!

"Тираджиите" не са говеда! Те държат трудни и сложни изпити! Боравят с таблети, андроиди, сателити, навигации... пишат повече от администратор в бюро по труда! Отдавна отмина времето на необразовани шофьори!

И не се чудете/бъзикайте/еbавайте с пуФкавите зайчета на предното стъкло. Това е джама на баща-шофьор. Не си ги купуват... армаган от децата са.

Добре че нямаме две деца...

***

Постът на жената предизвика многобройни коментари в социалните мрежи. Ето някои от тях: