Ресторант в центъра на София работи при изключително занижена хигиена. За това сигнализира бивш служител на въпросното заведение - "Мелнишка скара при Марто". Обектът се намира близо до НДК. В момента, както всички заведения, обектът работи само за приготвяне на храна за вкъщи, но какво всъщност получават клиентите?

В сигнала си до Glas.bg служителят посочва, че хигиената в заведението е под всякаква критика, а голяма част от продуктите, които се използват, са с изтекъл срок на годност.

По думите му, преди да влязат в сила мерките за затваряне на ресторантите, е имало случаи клиенти да връщат храна, защото е развалена.

Служителят ни предостави и снимки от помещенията, където се съхраняват продуктите и се приготвят (Може да ги видите по-долу в галерията).

Друг проблем, за който съобщават мъжът - работната смяна в кухнята продължава 14 часа, а работниците се водят на 4 часа. Разбира се, клиентите едва ли се вълнуват от работното време на служителите на заведението, но определена институция може да се заинтересува.

Що се отнася до хигиената и годността на продуктите, то компромис с тях не трябва да има, защото последствията за здравето на клиентите могат да бъдат сериозни.

Внимавайте какво консумирате!