Потребител на социалната мрежа сподели за проблем с отводняването на вече ремонтиран участък от пътя Карлово - село Васил Левски. Събирането на вода, което се вижда на споделените снимки, е точно до автобусната спирка в посока градчето. Ето какво пише Веселин Петров, заснел кадрите:

"Понеже се удължава ремонта на пътя Карлово село Васил Левски, нека отговорниците да обърнат внимание на спирката от село Васил Левски към Карлово как е направено "отводнението"!?"

Споменатия участък е част от натоварен маршрут, използва се като обходен път на АМ "Тракия" при инциденти и ПТП-а и при затваряне на автомагистралата. Като сигурява транспортен достъп на близките населени места със столицата, Карлово и Бургас, за денонощие през него минават над 6600 автомобила.

Ремонтът му започна това лято, като споменатият път е част от първият етап – ремонт от Карлово до с. Васил Левски с дължина 7.6 км. Една от основните заложени цели е именно подобряване на отводняването, което е и проблем преди началото на проекта.

Лошото оттичане на водата е проблем за използващите спирката граждани:

"Спирката на гарата е по-скоро капан. Тъкмо си влязъл да се скриеш от дъжда, минава кола и те окъпва от горе до долу с кална вода", пише Росица Костова.

Кирил Стоянов коментира: "Да му мисли този, който чака рейса, и мине някой през гьолчето "ще му се хареса."

Очаква се втора част на проекта Карлово – с. Певците, да стартира в началото на 2021 г.