Един от три хотела или по-точно от местата за настаняване в страната работят. Това каза Румен Драганов, шеф на Института за анализи и прогнози в туризма.

Според него по-голяма е бройката на по-малките обекти от сегмента. По думите му най-лесно информацията може да се провери в големите сайтове за самостоятелни резервации за всеки ден. От общо около 19 900 регистрирани места за настаняване в България налични в порталите сега са над 6000.

За предстоящия летен сезон нощувката на база ол инклузив в Приморско излиза двойно по-скъпа от тази в Созопол, съобщава "Монитор".

Според онлайн предложения тризвездна ол инклузив нощувка в Приморско, при настаняване в двойна стая, върви по 136 лв. за двама души.

В офертата влизат още използването на външен басейн, фитнес, чадъри и шезлонги. На разположение на семействата с деца са детски кът и площадка за игра. Курортната такса не е включена в цената, тя се доплаща по левче на ден. Цените на сянката по плажната ивица са между 2,50 и 3,50 лв. за чадър и шезлонг в зависимост от плажа. "Приморско - централен" предлага безплатни принадлежности.

В Созопол ол инклузив нощувката излиза двойно по-евтина. Двама туристи ще броят 68 лв. на вечер за студио в хотел с 3 звезди. В пакета "Лято" са включени още безплатно настаняване на дете до 12-годишна възраст, фитнес и външен басейн. Тук цените на плажните принадлежности са от 3,50 до 4,50 лв.

В Слънчев бряг, превърнат вече в град край морето, също предлагат атрактивни цени на летовниците. Нощувката в двойна стая в 3-звезден хотел на база ол инклузив струва 142 лв. за двама. Освен задължителното изхранване в парти дестинация №1 има и редица забавления като вечерно тематично шоу, уроци по танци, караоке. Гостите могат и да спортуват, играейки дартс, аеробика или водна гимнастика. За чадър и шезлонг на плажа ще броим по 4 лв.

Същите цени на плажни принадлежности предлагат и в Несебър, там обаче за вечер в тризвезден хотел с ол инклузив обслужване ще платим 78 лв. за двама, настанени в двойна стая. Чадърите и шезлонгите на брега на "Несебър-юг" са по 4 лв. всеки.

От 12 юни до 2 юли 2020 г. най-скъпа би излязла нощувката в 3-звезден хотел в Златни пясъци. Ол инклузив офертата е на цена от 150 лв. на вечер (за двама). Изхранването, външният басейн, комплектът от чадър и два шезлонга на плажа и аниматорските услуги са само част от предлаганите удобства за почиващите там. Лифтът до плаж "Кабакум" и обратно също е напълно безплатен.

Част от нововъведените изисквания за хотелите по Черноморието са спазването на социална дистанция и инсталиране на машини за дезинфекция в общите части на обектите. Храненето на блок маса също ще се извършва по различен начин - персоналът ще сервира на гостите.