Камион с летни гуми закъса край Девин, а микробус с износени гуми блокира в снега край Пампорово по време на снеговалежа в нощта срещу четвъртък, съобщиха от полицията. Според шофьори вчера през деня два ТИР-а закъсали в района на зимния туристически комплекс. Тежкотоварните коли блокирали на така наречения 12-процентов наклон от главния път Смолян - Пампорово преди входа на Пампорово. За курорта има забрана за преминаване на товарни автомобили над 3.5 тона.

Смолянско осъмна с рехава бяла премяна вчера. 15 см е новата снежна покривка в курорта Пампорово. В обедните часове температурата в курорта бе минус 6 градуса. Няма подходящи условия за туризъм, съобщиха от Планинска спасителна служба. Снеговалежът през нощта натрупа между 10 и 15 см сняг по проходите в Смолянска област, съобщава "Марица".

За прохода „Превала“ бе въведено ограничение за движение на товарните автомобили над 12 тона да се движат без ремаркета и полуремаркета. Според данни на Областното пътно управление пътищата от републиканската мрежа в региона са почистени и обработени с пясък и сол.

В Асеновград снежната покривка вчера бе около 1.5-2 см. В планинските села тя достигна 30 см в Добростан и около 20 см в Орешец. Снегопочистващите фирми опесъчаваха пътищата в общината. Вчера по обяд се работеше в Орешец, Стоево, Мулдава и останалите села.

Извършена е проверка на техническото състояние на снегопочистващата техника и е установено, че е в изправност и готовност за работа. За град Асеновград фирмата изпълнител „КМД” ЕООД ще почиства улиците с 6 снегопочистващи трактора, 5 броя песъкари, две фадроми и един самосвал. По селата поддържането на улиците ще се осъществява и с верижни автомобили.

Осигурени са 620 тона пясъчно-солна смес за града и кварталите Горни и Долни Воден, както и за другите населени места, съгласно подписаните с фирмите за доставка договори.