Само ден след като братът на мистериозно изчезналия Янек Миланов - Марио, се срещна с главния прокурор Иван Гешев, служители на ГДБОП арестуваха на паркинга на заведение в Дупница бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов-Каплата.

Братът на изчезналия Янек се среща с Иван Гешев

Служители на ГДБОП, съвместно със служители на РПУ Дупница, са го арестували на паркинга пред заведение в Горна махала в града, потвърдиха от полицията за Glas.bg.

Припомняме, че Каплата е разпитван няколко пъти вече след изчезването на Янек, тъй като камерите на голям фармацевтичен завод в Дупница и няколко бензиностанции са го заснели да минава с джипа си същата вечер. На предната седалка имало човек. Час и половина по-късно е засечен да се връща сам, което го прави заподозрян още в началото на разследването.

Според жители на Дупница, ако Янев е мъртъв, трупът му е изгорен в предварително направен гроб - най-вероятно в балкана, в седловината Ярема, където Каплата ходи на лов. Наши източници твърдят, че Янек е убит още на 1 август. Джипът на Каплата е задържан още преди седмица в София. Предполага се, че именно в джипа е извършено престъпление...

Клетката на телефона на Янек е показвала последно, че той си е у тях, предполага се, че е бил изхвърлен близо до тях някъде, а фармацевтичният завод е на 5 минути от дома му с кола.

Джипът тръгва в посока село Крайници, където Каплата има вила. На предната седалка има човек, на връщане след час и половина няма човек до Каплата. Според информацията двамата са имали уговорка да се видят (да се разберат заради бившата жена на Каплата, която е настояще гадже на Янек). Хората казват, че преди да се ожени за Каплата, тя е имала дългогодишна връзка с Янек. След като Янек заминава за чужбина, тя се жени за Каплата...

Като разбрал Каплата, че бившите любовници пак се виждат, побеснял...
 
Очаквайте подробности!

Вижте видео от задържането:

Припомняме, че Янек Миланов изчезна преди 26 дни, малко след като се прибра от Франция. Близки бяха категорични, че следите му се губят след среща с Каплата. Дупничани излязоха на шестив с искане лично Гешев да се заеме със случая.

Братът на изчезналия Янек: Имам надежда че е жив. В Дупница има страх!

Снимка и видео: tvzapad.bg