Жителите от "Виетнамските общежития" трябва да се изнесат до дни. Предстои ремонт на сградата на Дома за временно настаняване на бездомни хора  в "Красна поляна". „Чакаме всеки момент да кажат: Излизайте“ – страхуват се хората.

„Казаха ни, че до петък трябва да напуснем, ние нямаме къде да отидем“ – допълни Елена от дома за временно настаняване. „Събрали сме си багажа, но нямаме друг дом“.

Екип на Glas.bg се свърза с директорката на дома – Валентина Рунева, която отрече вероятността хората да останат на улицата. Рунева заяви, че на всички живущи ще им бъдат предложени нови жилища на друго място, но те към момента са в процес на ремонт.

„Тук живее жена на име Румяна, която се представя за социален работник и ни кара храна. Само малка част от тази храна остава за нас, другата я изнася с кашони, тайно от персонала, и продава стоката, предназначена за нас" – разказва Елена.

За измамата с хранителните стоки попитахме и директорката на дома, която заяви, че ако има такава практика, то тя се прави извън работно време, далеч от погледите на персонала.

Очаквайте продължение!

Георги Миланов, ИК "За Красна поляна": Разчистването на „Виетнамските общежития“ трябва да се осъществи под ясния контрол на жителите на „Красна поляна“

Апартаменти от контейнери на мястото на Виетнамските общежития в София