Разбита е организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Задържаните са от клана Гольовци. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Кюстендил.

"Има задържани от конкурентната група – Ропотамци. Към момента задържаните са над 6 човека, издирват се още 2 или 3 лица, които колегите смятат, че са част от организирана престъпна група. В следващите дни ще се прецени какви да са повдигнатите обвинения и какви мерки ще бъдат внесени в специализирания наказателен съд", уточни той.

Той отбеляза, че работата на прокуратурата е да не допуска случаи като този в ромската махала на града - хора, които не плащат никакви данъци, да се разхождат демонстративно с коли за хиляди евро. "Това са хора, които изкарват парите си от незаконна дейност - лихварство, наркотици и други дейности. Ние и МВР трябва да си свършим работата. Защото такъв арогантен, нахален начин на живот създава чувство за безнаказаност у всички български граждани", заяви още той.
 

„Ние сме го превърнали в национален спорт да се бият полицаите от една страна, а от друга да ни пазят. Това е недопустимо за нито една правова държава. Хората трябва да знаят, че освен права имат и задължения. Те са еднакви за всички", каза обвинител номер 1.

Отделно се провежда специализирана операция по линия на битовата престъпност, допълни той.Той коментира и случаят с Капланов. 

Надяваме се на пробив по разследването на случая "Янек Миланов". Работи се много усилено, ангажирани са всички сили и срледства, ще продължим по установяването на обективната истина.