Турски водач на тир е бил задържан от полицията и срещу него е образувано бързо производство за хулиганство спрямо органите на реда, съобщиха от ОДМВР - Русе. Случаят се е разиграл в понеделник, около 16:30 ч, на кръгово кръстовище на ул. "Индустриална" и бул. "Тутракан" в гр. Русе, в района на ГКПП „Дунав мост“.

41-годишният турски гражданин, водач на товарен автомобил, влязъл в пререкания със служители на Първо РУ, изпълняващи дейности, свързани с организацията на движението и пропускането на колоните от тирове в посока към граничния пункт. Тук тежките камиони се подреждат в колона, изчаквайки реда си да излязат през граничния пункт. Мъжът обаче не изпълнил разпорежданията на полицаите, започнал да се кара с тях и дори нанесъл юмручен удар в гърдите на единия от униформените.

Случаят е бил докладван в ОДМВР – Русе и са предприети действия по документирането му от разследващ полицай. Докладван е и на прокуратурата. Водачът е задържан по ЗМВР, образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, уточниха от МВР-Русе.