Президентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката. Неговото заявление е тъжно, защото президентът би трябвало да обединява нацията и не е признак на държавнически подход да атакуваш прокуратурата, каза главният прокурор Иван Гешев. 

"Няма да съобразяваме своите действия с политически изказвания и политически последствия. Единственото, с което ще се съобразяваме са доказателствата", каза още той.

Гешев заяви, че се чувства поласкан от мнението, че прокуратурата е успяла да се организира за три часа, за да влезе на акция в президентството и обясни, че по разследването се работи от май месец, а разрешенията за обиските и изземванията са взети в неделя и понеделник. 

"Поласкан съм от твърденията, които са откровени лъжи, че прокуратурата може да се организира за 3 часа", каза той пред Нова тв.

"Ние сме безпрецедентно открити към българските граждани, защото не се страхуваме и не се срамуваме. Не може президентството да прехвърля отговорността за собствените си грешки към прокуратурата. Румен Радев се нареди в редицата на Иван Костов, към хората, които атакуват прокуратурата, които приватизираха и ограбиха народа. Ако смята, че като президент това е нещо правилно, аз не мога да се намеся", категоричен бе главният прокурор. 

"Що се отнася до съветника по правни въпроси ние бяхме безпрецедентно открити към обществото. За която и да е членка на ЕС дали е нормално да получиш съдебно решение преди да е излязло, дали е нормално да лобираш за политическа регистрация, дали е нормално да оказваш друга логистична дейност. Какво би се случило в една страна от ЕС при такова нещо? Знам какво се случи тук. Казаха, че не е проблем. Това е проблемът на българската държава. Трябва да разберат – това време свърши, няма да има прошка, няма да има двоен стандарт, няма значение дали става въпрос за секретар на президента, дали става въпрос за министър", посочи още Гешев.