Протестно автошествие на феновете на Локо започна в Пловдив. Стотици автомобили тръгнаха от Лаута след мача на черно-белите с Царско село, който завърши 4:0 за домакините. Шествието е под надслов "Равно финансиране или изграждане на стадион "Пловдив". 

Маршрутът е от парк "Лаута" до кръстовището на бул. "6 септември" и бул. "Цар Борис III Обединител". Целият бул. "Христо Ботев" е задръстен, предаде репортер на Glas.bg. Трафикът се контролира от полицаи. 

Протестът е предизвикан от намеренията на държавата да инвестира в изграждането на стадион "Христо Ботев". Феновете държат на равнопоставеност - и стадион Лаута и базата за ДЮШ на клуба да получат държавна помощ. Другият вариант е изграждане на стадион Пловдив, на който да играят и двата пловдивски отбора - Локомотив и Ботев.

Припомняме, само преди дни феновете на Локо блокираха за кратко булевард "Цар Борис III Обединител" - този път протестът им беше срещу действията на кмета на Пловдив Здравко Димитров по казуса със спортните бази. Сега те отново зоват за оставка на кмета. Привържениците на черно-белите излязоха с декларация, в която изразиха недоумението си от думите на кмета, че двата отбора в града не могат да ползват един стадион. И попитаха кмета не е ли той кмет на цял Пловдив, или на само една част от града ни? 

Кметът Здравко Димитров тогава реагира на протестните действия на феновете на Локомотив, информирайки ги, че вероятно е бил неразбран. Въпреки това още тогава феновете обявиха за днешния протест, който е съгласуван с органите на реда.

Феновете на Локо не харесаха уточнението на Зико, излизат на протест

Зико към феновете на Локо: Не сте ме разбрали! Ако е възможно, правим стадион "Пловдив"

Пловдив е блокиран! Фенове на Локото искат оставката на Зико! СНИМКИ