Интересни разкрития за Васил Божков направи бившият му съдружник Цветомир Найденов.

Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков. Това заяви Найденов, който е подал сигнал срещу него в прокуратурата.

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът "никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега". Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса и е върнал част от игралните зали.

"С Божков никога не сме приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години", обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

"Записите са на брат ми на телефона. По принцип и Божков записва разговори. Той ходи винаги с 2 телефона, единият е на записвачка. Васил Божков е голям лъжец и манипулатор. С лекота може да ни заблуди", коментира още той.

"За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица", заяви Найденов.

"ЛиЛана беше любовница на Божков повече от 10 години. Имаше си специален ден за посещение в "Нове Холдинг". Аз съм я виждал там", каза още той.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателсва срещу бившия си съдружник.