Директорът на станалата доста популярна напоследък със скандалите си болница в Пазарджик д-р Васил Вълчев е бил уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Това е същият директор, който даде заплата от 57 000 лева на кардиолог, поставящ стентове на здрави хора, и който притежава документ за 82% инвалидност, издаден от подчинените му – също хора с увреждания.

Още миналата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, издадени от комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на Ананиев в понеделник Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започна пълна проверка на лечебното заведение.

Припомняме, след разследване на Нова беше разкрито, че кардиолог тарикат мамил пациенти - поставял стентове на здрави хора, а за това взимал близо 50 бона заплата. Тогава изпълнителният директор на МБАЛ Пазарджик д-р Васил Вълчев нареди да бъде извършена вътрешна проверка на дейността на д-р Петър Лазов след разследването на Васил Иванов. 

Ръководството на "МБАЛ Пазарджик" АД обяви, че ще съдейства на всички институции, които са сезирани или са се самосезирали по случая, за извършване на проверка по дейността на д-р Петър Лазов и лечебното заведение.

Снощи, два месеца по-късно, Васил Иванов показа нови фрапиращи безобразия, извършени от ръководството на държавната болница.

Става дума за фалшиви ТЕЛК решения, за които директорът Васил Вълчев получава сигнали от години, но не предприема нищо...