Премиерът Бойко Борисов отново е на ГКПП "Капитан Андреево".

Още с идването премиерът нареди на журналистите и събралите се хора да не стоят близо един до друг.

„Да благодарим на президента Реджеп Ердоган, че пропусна тировете да преминават. Ще видите и какъв паркинг сме направили. Важно е тази артерия за тирове да работи“, заяви Борисов.

"Тук има тонове боклук. Помолете тираджиите, както се казва, няма да им чистим. Ние не сме почистващи фирми", каза премиерът.

"Нашите превозвачи ме подплашиха, че пак били спрели камионите, но... Има организация и от двете страни на границата. Това ще продължи дълго, а тоя зелен коридор трябва да работи. Знаете ли колко тирове идваха по магистралата сега? Те няма да намалеят за радост!", допълни Борисов.

"Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Дай Боже да мине тая пандемия и ще седнем да пием кафе", заяви министър-председателят.

Премиерът обаче се оплака, че маската, която носи, му е малка и призова, ако може да му намерят малко по-голяма.

Относно неговото мнение за придвижването на хората с декларации в градовете, Борисов заяви, че всички са дисциплинирани, освен журналистите, които се струпват. Проблемът, по думите му, са топлите уикенди.

"Ние не играем на криеница, на жмичка, да надхитри някой другия", обясни Борисов и добави, че всички връзки, които има, е впрегнал, за да може някой да работи.

На въпрос за това дали тировете на старото летище край Хасково са риск за жителите на града, премиерът отговори, че единствено рискът за България е БСП.

Очаквайте подробности!