През октомври миналата година изчезна дете от село Николаево, община Стражица. Вече 11 месеца продължава да няма следа от него. Липсва и официална информация за развитието на разследването по случая. Родителите на малкия Мариян обаче не губят вярата си, че отново ще видят сина си.

В края на октомври миналата година малкият Мариян е бил само на година и пет месеца и едва проходил. Въпреки това, оставен без надзор за броени минути, изчезва и оттогава няма никаква следа от него.

Бащата и майката на Мариян са убедени, че детето им не се е изгубило, а е отвлечено.

"Детенцето си беше ей тук. Оттук се е вземало детето, няма начин. Детето самичко никога няма да слезе надолу до чешмата или да отиде нанякъде, защото то самичко не стоеше. Детето ми е отвлечено, аз съм сигурен", каза пред БНТ Стоян Хубов, баща на изчезналото дете.

Те вярват, че детето им е живо и дори са отпразнували рождения му ден през май, с надеждата, че ще го видят отново.

"Пак си почерпих с бонбони. Знам, че детето ми е живо. Аз съм сигурен, че е живо. Просто си искам детенцето. Друго нищо не искам, искам детенцето да се върне", добавя бащата.

Няма обаче официална информация по следствието, след като и прокуратурата обяви около месец след изчезването на детето, че се разследва отвличане.

"Работят още по случая, доколкото съм запознат. Идвали са много следователи, психолози. Всичко са работили, досега няма никакъв резултат", заяви Румен Цанев, кметски наместник на Николаево.

Из поля, из кладенци... диря от малкия Мариян – няма! Отвлечен ли е?

"Аз не мога да разбера таз нашата българската полиция. Голяма държава сме и как може такова нещо, едно дете да не може да се намери. Само да искат, ще го намерят. Аз съм сигурен. Аз, ако мога света ще обърна, ще го намеря. И искам да помоля главния прокурор Иван Гешев, малко да вземе по-насериозно този случай", каза още бащата.

Стоян Хубов припомни, че е готов да даде възнаграждение на всеки, който помогне детето му отново да се върне у дома.

Изгубен, продаден или жертва на диви животни! Спират търсенето на Мариян от Николаево!