Детето ми отиде на една екскурзия, а си го прибрах в катафалка!" Това сподели пред репортер на Glas.bg бащата на загиналия Тоско - Георги Бозаджийски.

"Не мога да ви опиша как се чувствам като родител! Не трябва да се примиряваме с това, което стана. Трябва да има наказани, осъдени и справедливост", каза още Бозаджийски. 

Той благодари за оказаната подкрепа от страна на граждани и фенове на ФК "Ботев". 

"Те са братчета на моето момче. Оттук нататък не трябва да се примиряваме с това, което става. Трябва да има наказани, осъдени, да има справедливост. Не може да бъдеш нападнат и пребит жестоко насред улицата и това да бъде забравено", призова бащата на убитото момче.

Феновете на Ботев излязоха на протест тази вечер. Бултрасите изразиха недоволството си от убийството на 28-годишния привърженик на жълто-черните в Солун пред бившето генералното консулство на Гърция в Пловдив. 

Феновете на пловдивския тим настояха за справедливост и обявиха, че искат доживотни присъди за убийците на Тоско Бозаджийски. Те са категорични, че "Няма да забравят и няма да простят” случилото се в Солун. Те направиха шествие и блокираха за кратко кръстовище в Пловдив. В същото време освободеният от ареста футболен запалянко на гръцкия ПАОК, който бе задържан за смъртта на българина, е със забрана да напуска Гърция и да посещава футболни мачове. Другият фен, съпричастен към трагичния инцидент, остава в ареста.

Припомняме, че двама привърженици на гръцкия "ПАОК" бяха арестувани за убийството на Тоско. Те са участвали в мелето заедно с още 18 души. Единият от задържаните бе освободен, като му бе наложена забрана да напуска Гърция. Другият остава зад решетките. Георги се надява да бъдат установени всички 20 души, които по един или друг начин са станали съпричастни към смъртта на детето му.