Маските - поредното нещо, което раздели обществото ни. Или по-скоро родителите. Някои от тях - като този баща от Бургас, са решени на всичко, дори да спрат децата си от училище, но да не допускат те да носят тези "намордници".

Предлагаме ви разказа на бащата, който той е споделил в една от групите във Facebook, с незначителна редакторска намеса.

Краен ли е таткото, или мислите като него?

"Бесен съм! Забранил съм на дъщеря ми да слага намордник и не съм й дал. Днес я спират по стълбите: Къде ти е маската, госпожичке...? Детето стресирано и разплакано. Намират й маска от някъде... и я карат да я сложи.

Разговарял съм с двете й госпожи, сутринта ще разговарям и с директора! Дано цената не е да я спра от училище! Да не говорим, че никой не може да ми представи писмена заповед от министъра, единственото, което имат, е препоръки...! Познавам достатъчно способни адвокати...! Ще впрегна целия си потенциал (дано ми стигнат силите), за да не оставя нещата така!

Всеки директор сам решава какви мерки да наложи... Най-лошото е, че засега съм единственият родител от училището, който се изправя срещу системата. Всички са се навели и са покорни. Ще видим какво ще стане... Бог с мене..."

Под поста на таткото има доста коментари, които - заради спецификата на групата, в която е публикуван, са подкрепящи и адмириращи мисленето и действията му. Друг баща е още по-категоричен:

"Никой..., ама никой да не си позволява и да не налага на детето ми да слага намордник, чохъл, маска, парцал, каска, шнорхел и всякакви подобни антихуманни и античовешки действия спрямо детето ми. Не разрешавам никакви тестове, ваксини и подобни неща спрямо дъщеря ми, без мое съгласие!", е написал родителят.