На днешния ден село Паничери отбеляза стотния рожден ден на баба Слава Ненова Ганева. Това е и единственият столетник в община Хисаря. Баба Слава има 2-ма сина, 2-ма внуци и 5-ма правнуци, пряк свидетел е на Първата и Втората Световни войни.

За да я поздравят при нея отидоха кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева, заместникът й Милена Балямска, кметът на Паничери Веска Пашкулова, близки роднини и приятели.

Инж. Ганева поднесе на възрастната жена поздравителен адрес и подарък. “Малко са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Радостна съм, че имам честта да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит. Съхранете силата на духа си, за да може да предавате мъдростта, натрупана през годините, на подрастващите поколения и на обичаните от Вас хора!”, каза Ганева в словото си.

Заместник- кметът на община Хисаря Милена Балямска поднесе букет и благопожелания на юбилярката.

Кметът на Паничери Веска Пашкулова пожела на баба Слава да бъде все така жизнена и да радва близките си. Пашкулова подари на столетницата огромна торта, сладки, вино, пише pbnovini.com.

За баба Слава се грижат единият от синовете й – Петко, и неговата съпруга. Те разказаха, че столетницата си похапва всичко, обича сладко. С удоволствие баба Слава си опита парче от празничната торта. Старицата е в кондиция, няма тежки заболявания, излиза на двора, единственият проблем е, че недочува.

Пожелаваме на баба Слава много здраве и още дълги години живот.