Снежен ад на пътя за хижа Здравец, предаде репортер на Glas.bg

Десетки закъсали автомобили има по трасето. На мястото са полицаи и пясъкоразпръсквачки, които също са блокирани и не могат да осолят пътя. Най-много сняг в района на Пловдив падна край Лилково. Там снежната покривка е около 60 см. 

По-рано днес от Община Родопи съобщиха, че 

Всички основни пътни артерии на територията на община „Родопи” са проходими при зимни условия. Няма затворени пътища. Още в ранните часове на деня екипи на фирма „Оазис”, която е ангажирана със зимната поддръжка по населените места в „Родопи” са излезли, за да почистват и опесъчават пътищата към високопланинските села на територията на общината.

Към момента най-много сняг е натрупал в село Лилково. Там снежната покривка е над 60 см. Пътят до родопското село е проходим, но се очаква в почистването да се включи и тежка техника.

Около 40 см е падналият сняг в село Бойково, 30 см е покривката в Дедево и Ситово.

Всички пътища са почистени и опесъчени. Няма населени места без ток и вода заради снега. Няма сигнали за бедстващи хора. Главните улици в селата също се обработват с техника, която е собственост на кметствата.

Прогнозата е снеговалежите да продължат и утре. Затова обстановката в населените места се наблюдава денонощно и при промяна, със заповед на кмета Павел Михайлов, кметовете по населените места изпращат своевременно информация към дежурния в общината.