В нашата страна за вчерашния ден има 19 нови доказани случаи на коронавирусна инфекция. От тях в болница са 9, 10 са в домашно лечение. Извършените ПСР тестове са 1220. В момента в страната имаме изследвания с ПСР, които са над 60 000.

Те постоянно се увеличават, защото навлизаме в угасване на епидемията, при който в никакъв случай не трябва да се намалява броя на изследванията. Трябва да бъдат хващани всичките клъстери много рано каза проф. Кантарджиев.

Ако хванем клъстерите рано, излекуваните ще са много повече. Излекуваните вчера са 33. 2538 е общият брой на заразените с коронавирус у нас, каза още Кантарждиев. Активните случаи са 1271.

От новите случаи в София има двама на домашно лечение и двама в болница. В Ямбол, което е притеснително, къдетоимаобщо 151 заболели, новите случаи са 9. От тези случаи само 4-ма са в болница.

Новите заразени са 9 жени, 9 мъже и едно момиче на 14 години. Бременна жена е сред новозаболелите. Коронавирусът обаче не е опасен за плода, подчерта Кантарждиев.

259 души медицински персонал са болни с К-19. Имаме нов случай от вчера. Медицинска сестра в Сливен.

144 са починали до момента. Вчера е починал мъж в София. Мъж на 78 години в Слиевн с исхемична болест и диабет. 62-годишен мъж в Стара Загора с аденом на простатата, което не е причина за смъртта му. Една жена от Пазарджик с диабет. Средната възраст на починалите е 68 години.

Очаквайте подробности!